350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ. βούτυρο ή Βιτάμ
Λίγο δυόσμο
Αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
12 φέτες μπέικον
300γρ. τριμμένο Gouda
6 αυγά
600γρ. κρέμα γάλακτος
Πιπέρι
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο λιωμένο, λίγο αλάτι και λίγα φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε νερό, λίγο-λίγο, περίπου μισό ποτήρι και ζυμώνουμε ώστε να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κατόπιν την απλώνουμε στο πάτο και λίγο στα τοιχώματα σε πυρέξ, την τρυπάμε με πιρούνι, και την ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το στρώνουμε στη βάση της Κις Λορέν μας. Προσθέτουμε το τριμμένο Γκούντα. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Τα ρίχνουμε πάνω από το μπέικον και το τυρί και ψήνουμε για μισή περίπου ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.