Υλικά:
2 1/2 ποτήρια αλεύρι
3/4 ποτηριού ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3/4 ποτηριού βούτυρο
Αμύγδαλα
Υλικά για την επικάλυψη:
1 αυγό
1 1/2 κουτ. γλυκού εσάνς αμυγδάλου
1 κουτ. γλυκού νερό
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε τα υλικά μας (εκτός από αυτά για την επικάλυψη και τα αμύγδαλα) και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Σε κάθε μπαλάκι μπήγουμε ένα αμύγδαλο. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης και αλείφουμε το κάθε αμυγδαλωτό μας. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για λιγότερο από μισή ώρα.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.