Είτε φοιτητής ή εργένης, είτε ζευγάρι ή πολυμελής οικογένεια πάντα χρειάζεται να μαγειρευτεί κάτι γρήγορα. Το κρέας που καταψύχεται πιο γρήγορα και αποψύχεται ακόμη γρηγορότερα έχει τη μορφή του κιμά. Όταν αγοράζουμε τον κιμά συνήθως ο χασάπης μας δίνει ένα δεματάκι κυλινδρικό που πιάνει χώρο στην κατάψυξη. Μόλις πάρουμε λοιπόν το δεματάκι του χασάπη, το ανοίγουμε και μοιράζουμε (με τη βοήθεια ζυγαριάς ή και με το μάτι) σε μερίδες τον κιμά σύμφωνα με τις ανάγκες του σπιτικού μας. Βάζουμε κάθε μερίδα σε σακούλα κατάψυξης και πιέζοντας της δίνουμε επίπεδο και συγκεκριμένων διαστάσεων σχήμα. Έτσι μπορούμε να καταψύξουμε πολλά δεματάκια κιμά, το ένα πάνω στο άλλο, πιάνοντας πιο βολικά τον χώρο, να πάρουμε ένα ή περισσότερα ανάλογα με τις ανάγκες της ημέρας και να ξεπαγώσουν πολύ πιο γρήγορα ώστε να τα μαγειρέψουμε.
Κιμάς στην κατάψυξη
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.