1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο
2 κρασοπότηρα κόκκινο κρασί
2 φρυγανιές τριμμένες
2 αυγά
Λίγο μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
Λίγο κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Υλικά για τη σάλτσα:
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
1 λεμόνι
Λίγο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, καθαρίζουμε το σκόρδο, του αφαιρούμε το φύτρο και το κόβουμε σε μέτρια κομματάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο μέχρι ν’ αρχίσει να αλλάζει χρώμα. Προσθέτουμε τον κιμά κι ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να τσιγαριστεί εντελώς. Ρίχνουμε και το κρασί και στη συνέχεια τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά μας και ελάχιστο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τον κιμά μας να σιγοβράσει μέχρι να σωθεί το ζουμί του. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά με λίγο πιπέρι, ελάχιστο αλάτι, τα ρίχνουμε στη γέμιση, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και την τριμμένη φρυγανιά.
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες με το ίδιο πλάτος, περίπου όσο ένας δείκτης. Σε κάθε λωρίδα βάζουμε λίγη απ’ τη γέμιση του κιμά και διπλώνουμε το φύλλο σε τριγωνάκια. Στο τέλος βρέχουμε λίγο νερό στο δάχτυλό μας, το ακουμπάμε στην άκρη του φύλλου και διπλώνουμε ώστε να κλείσει καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και αραδιάζουμε τα κιμαδοπιτάκια σε ένα ταψί που το έχουμε λαδώσει ελαφρά. Όταν γεμίσουμε το ταψί μας με κιμαδοπιτάκια, με ένα πινέλο τα λαδώνουμε από την πάνω της πλευρά και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.
Όσο περιμένουμε να ψηθούν τα κιμαδοπιτάκια, θα ετοιμάσουμε την σάλτσα μας. Πλένουμε το λεμόνι καλά και ξύνουμε λίγη απ’ την φλούδα του στον τρίφτη. Στη συνέχεια το στίβουμε και ψιλοκόβουμε το δυόσμο. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξύσμα του λεμονιού, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο κι ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού. Μπορούμε χυμό ανάλογα με το γούστο μας, συνήθως το μισό ή και λίγο παραπάνω απ’ το χυμό ενός λεμονιού. Αν βρίσκουμε τη σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή, προαιρετικά, μπορούμε να την αραιώσουμε λίγο με 2-3 κουταλιές παγωμένο νερό.