600γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσια)
400γρ. στραγγιστό γιαούρτι
500ml γάλα
60γρ. κορν φλάουρ
60γρ. ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι βανίλια
1/2 κουταλάκι κανέλα
40γρ. βούτυρο
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Ελαιόλαδο
Υλικά για τα φύλλα:
700γρ. αλεύρι
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά ξύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 + 1/2 περίπου ποτήρια κρύο νερό
Πρώτα θα φτιάξουμε την κρέμα (ώστε να έχει κρυώσει όταν είναι να την χρησιμοποιήσουμε). Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια και την κανέλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν πηχτή κρέμα. Όταν γίνει αυτό ανακατεύουμε και το βούτυρο και το χυμό λεμονιού. Βάζουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο.
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα φύλλα και τα ανοίγουμε. Οκτώ φύλλα είναι αρκετά.
Όταν είναι πια κρύα η κρέμα μας την χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει προσθέτοντας και το στραγγιστό γιαούρτι. Ρίχνουμε και τα κεράσια και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλα να πάνε παντού.
Σε ένα ταψί ελαφρά λαδωμένο στρώνουμε τα δύο φύλλα ραντίζοντάς τα ανάμεσα με ελαιόλαδο. Μοιράζουμε τη γέμιση σε 4 φύλλα που τα βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί ραντίζοντάς τα με λάδι και τέλος απλώνουμε πάνω τα δύο τελευταία φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα. Στο πάνω πάνω φύλλο ψεκάζουμε με νερό για να γίνει τραγανό. Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο. Όταν κρυώσει η πίτα μας την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία!
Την συνταγή αυτή καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε τα blog του Ορφέα: «ΤΟΥΙΤΥ» και Ααα!!! να μία Τρελή κι αδέσποτη !!!!