Σκληρό κίτρινο τυρί (γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή κασέρι κτλ) κομμένο σε ισόπαχα μπαστουνάκια
1 μεγάλο αγγούρι
1 βαζάκι κρεμμυδάκια πέρλες
Κόκκινη πιπεριά τουρσί (προαιρετικά)
Πλένουμε σχολαστικά το αγγούρι και το κόβουμε σε ισόπαχες, σχετικά χοντρές ροδέλες. Με μία πολύ μακριά ξύλινη φουρκέτα ή ξυλάκι για σουβλάκι διαπερνούμε το τυρί κατά ύψος. Τέλος καρφώνουμε στην πάνω πλευρά του την πέρλα του κρεμμυδιού και προσεκτικά καρφώνουμε την φουρκέτα μας (αμέσως μετά την μαλακή περιοχή του αγγουριού με τα σπόρια) στο ψαχνό του αγγουριού. Αν χρησιμοποιήσουμε και την κόκκινη πιπεριά τότε την κόβουμε σε μικρά σχέδια (αστέρια, καρδούλες κτλ) και τα στολίζουμε είτε ανάμεσα στα “κεράκια” είτε πάνω στην βάση τους. Καλές γιορτές!