5 πίτες κυπριακές ή μεσαίες αραβικές
50γρ. κουσκούς
75γρ. βραστό νερό
500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
Ελάχιστο πιπέρι καγιέν
Πάπρικα
Κύμινο
Κόλιανδρο
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για γαρνιτούρα:
Ντομάτα
Μαϊντανό
Στραγγιστό γιαούρτι ή τζατζίκι
Σε ένα μπωλ βάζουμε το κουσκούς και του προσθέτουμε το βραστό νερό. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να το απορροφήσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε. Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψήνουμε για είκοσι περίπου λεπτά (ανάλογα με το σχήμα που έχουμε δώσει και με την δύναμη του γκριλ μας) σε προθερμασμένο φούρνο στο γκρίλ.
Όταν ψηθούν βγάζουμε τα κεμπάπ σβήνουμε τον φούρνο και βάζουμε στο ταψί τις αραβικές πίτες για ένα λεπτάκι. Τις ανοίγουμε στη μέση και τις γεμίζουμε με ένα κεμπάπ και τα υλικά της γαρνιτούρας.