2/3 κούπας αλεύρι
5 κουταλιές χυμό ανανά
2 αυγά
2/3 κούπας ζάχαρη λευκή
1 κουταλάκι καλά γεμάτο μπέικιν πάουντερ
75γρ. βούτυρο (1/4 πακέτου) και λίγο ακόμη
2/3 κούπας ζάχαρη καστανή
6 ροδέλες ανανά κονσέρβας
6 κερασάκια μαρασκίνο
Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά, την λευκή ζάχαρη και τις 5 κουταλιές του χυμού της κονσέρβας ανανά. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε και το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέσα του την καστανή ζάχαρη για ένα λεπτό περίπου. Με λίγο βούτυρο, βουτυρώνουμε καλά τις θήκες για τα κεκάκια (χρειαζόμαστε το μέγεθος που χωράει μια ροδέλα ανανά. Αν είναι λίγο μικρότερο το φορμάκι μας κόβουμε στις δύο απέναντι πλευρές από ένα μικρό κομματάκι ανανά και ενώνουμε πάλι την ροδέλα). Μοιράζουμε με ένα κουτάλι το μείγμα του βουτύρου και της ζάχαρης από το τηγάνι στα φορμάκια για τα κέικ. Σε κάθε φορμάκι βάζουμε από μια ροδέλα ανανά και στο κέντρο του ανανά ένα κερασάκι μαρασκίνο (θα τα βρείτε στα σούπερ μάρκετ στον χώρο των αλκοολούχων ποτών). Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ από πάνω προσεκτικά πάλι με κουτάλι, έτσι ώστε να μείνει κάτω ο ανανάς και το κερασάκι και πάνω το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε τα κεκάκια ανανά για 20-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς. Αφήνουμε τα κεκάκια μας να κρυώσουν για λίγα λεπτά και στη συνέχεια με κάτι πλαστικό έτσι ώστε να μην γδάρουμε τις φόρμες μας ξεκολλάμε από τα τοιχώματα το κέικ για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα. Γυρίζουμε τα φορμάκια σε πιατέλα ή σχάρα προσέχοντας το σιρόπι που πιθανόν να στάξει. Τα κεκάκια με ανανά είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε! Συνδυάζονται υπέροχα με στραγγιστό γιαούρτι, σαντιγύ ή παγωτό!