2 1/2 κούπες φάριν – απ
2 κούπες ζάχαρη
4 κουταλιές κακάο
1 βιτάμ
1 ποτήρι και 6 κουταλιές γάλα
4 βανίλιες
4 αυγά
Ζεσταίνουμε τις 6 κουταλιές γάλα και μέσα τους διαλύουμε τις 4 κουταλιές κακάο. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βιτάμ να μαλακώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες, το γάλα και το αλεύρι. Χτυπάμε το μείγμα για 4 λεπτά. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη σε δύο μπωλ. Προσθέτουμε το κακάο στο ένα μέρος κι ανακατεύουμε καλά ώστε το κακάο να πάει σε όλο το μείγμα. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα της βανίλιας στη φόρμα και από πάνω το μείγμα της σοκολάτας. Με πιρούνι ή κουτάλι ανακατεύουμε κυκλικά λίγο το μείγμα μέσα στη φόρμα, ώστε να αναμιχθεί ΕΛΑΦΡΑ η βανίλια με τη σοκολάτα. Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα.