3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα μαγιονέζα
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα παγωμένο νερό
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
6 κουταλιές σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη)
1 κουταλιά μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
1/2 πρέζα αλάτι
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τις σταγόνες σοκολάτας, το κακάο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο, μεγαλύτερο μπωλ χτυπάμε σε αργή ταχύτητα την μαγιονέζα, τις βανίλιες, και το παγωμένο νερό. Όταν αφρατέψει λίγο λίγο προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού χτυπώντας το μείγμα μας όσο λιγότερο γίνεται – ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά, όχι περισσότερο.
Αλείφουμε την ή τις φόρμες κέικ μας ελαφρά με κάποια λιπαρή ουσία και αδειάζουμε μέσα τους το μείγμα του κέικ μας. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου σαράντα λεπτά (το κέικ αυτό είναι σχετικά “υγρό”) και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα νόστιμο, πλούσιο, υγρό, σοκολατένιο κέικ με μαγιονέζα!