2/3 φλιτζανιού φουντούκια
150 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
4 μεγάλα αβγά, χωρισμένα
3/4 φλιτζανιού αλεύρι
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
Λίγο αλάτι
Βάλτε τα φουντούκια στο μούλτι να γίνουν πούδρα. Βάλτε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Κρατήστε στην άκρη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και βάλτε την άλλη σε μεγάλο μπολ. Προσθέστε τους κρόκους των αβγών και χτυπήστε τα μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν λεμονί. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας, το αλάτι, τα τριμμένα φουντούκια, το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος.
Βάλτε τα ασπράδια σε άλλο, καθαρό μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν. Προσθέστε τη μια κουταλιά ζάχαρη που βάλατε στην άκρη και χτυπήστε τα στη πιο μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα σφιχτή.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ξύλινη ή σιλικόνης, προσθέστε τη μαρέγκα σιγά σιγά στο μείγμα σας, διπλώνοντάς τη (μην ανακατέψετε με δύναμη), ώστε να αναμειχθεί μεν, αλλά να μην φύγει ο αέρας (για να φουσκώσει το κέικ σας).
Βάλτε σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 – 40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο), μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
Αφήστε το να κρυώσει λίγο και βγάλτε το από τη φόρμα.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Άννα Λεωντιάδου, και την ευχαριστούμε πολύ.