3 κούπες αλεύρι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα λάδι
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 βανιλέτα
Λίγη μαργαρίνη και λίγο αλεύρι για τη φόρμα
Σε ένα μπωλ χτυπάμε πολύ καλά το λάδι με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε την βανιλέτα, το χυμό του πορτοκαλιού και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Αλείφουμε με ελάχιστη μαργαρίνη τη φόρμα μας και την αλευρώνουμε ελαφρά. Απλώνουμε το μείγμα του κέικ πορτοκαλιού μέσα της και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Απολαμβάνουμε το σπιτικό πορτοκαλένιο και νηστίσιμο κέικ μας, με όσους αγαπάμε!
Tips:
1. Εάν θέλουμε μπορούμε να γλασάρουμε το κέικ πορτοκαλιού μας με άσπρο γλάσο. Δείτε πως θα φτιάξετε άσπρο γλάσο για κέικ, κάνοντας κλικ εδώ!
2. Για ακόμη πιο πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού μπορούμε να προσθέσουμε και ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα μας, μαζί με το αλεύρι.