2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
1 πορτοκάλι
3/4 κούπας λάδι
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
Υλικά για το σιρόπι πορτοκαλιού:
50ml χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές ζάχαρη
Πλένουμε σχολαστικά το πορτοκάλι και το κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε το κεντρικό άσπρο μέρος του (την συνέχεια του κοτσανιού). Πολτοποιούμε το πορτοκάλι σε ένα μπλέντερ. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το πορτοκάλι και ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα. Αδειάζουμε το μείγμα για το κέικ πορτοκαλιού και ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας περίπου (δοκιμάζουμε με μαχαίρι ή ξύλινο καλαμάκι τρυπώντας στο κέντρο του κέικ -πρέπει να βγει στεγνό).
Σε ένα μπρίκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι πορτοκαλιού και το ανακατεύουμε στη φωτιά να δέσει. Ανοίγουμε τρύπες με ένα ξύλινο καλαμάκι ή πιρούνι στο κέικ πορτοκαλιού και το περιχύνουμε έτσι όπως είναι ζεστό με το σιρόπι πορτοκαλιού. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για πέντε λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε. Κόβουμε και σερβίρουμε σε μερίδες.