640 γρ. αλεύρι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 Βιτάμ
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
1 φλιτζανάκι κονιάκ
Το ξύσμα 2 λεμονιών
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα στο μπλέντερ
Χτυπάμε καλά στο μίξερ την ζάχαρη με το Βιτάμ. Στην συνέχεια, ανακατεύοντας και όχι χτυπώντας επειδή θα ξεφουσκώσει, προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού (στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα), το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα. Αλείφουμε ένα πυρέξ με Βιτάμ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα στρώνοντας το ομοιόμορφα. Ψήνουμε για μία ώρα στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Κ. και την ευχαριστούμε πολύ.