250γρ. αλεύρι
50γρ. σκόνη αμυγδάλου
200γρ. μέλι
50γρ. καστανή ζάχαρη
100ml γάλα
50γρ. βούτυρο
1 αυγό χτυπημένο
2γρ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι σόδα μαγειρική
1 βανίλια
Κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το μέλι μέχρι να λιώσει. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά πυκνά. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σκόνη αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα μπαχαρικά. Φτιάχνουμε μια γούβα στη μέση του αλευριού και ρίχνουμε ανακατεύοντας με κουτάλι λίγο λίγο το υγρό μείγμα. Προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε ξανά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα της το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι της δοκιμής. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν ξεφορμάρουμε και το τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη. Για να γευτούμε την υπέροχη γεύση του σε όλο της το μεγαλείο θα πρέπει να περιμένουμε 24 ώρες. Αντέχετε; Καλή απόλαυση!