1 1/2 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπας σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη)
3/4 κούπας ξηρό κόκκινο κρασί
1/2 κούπα βούτυρο ή βιτάμ ή λάδι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα νερό
2 κουταλιές λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
1 βανιλέτα
Υλικά για την επικάλυψη:
1/2 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί
1/2 κούπα ζάχαρη
Λίγα φρούτα του δάσους ή φράουλες
Σαντιγύ
Άχνη ζάχαρη
Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα 23 εκατοστών, βουτυρώνουμε τα τοιχώματά της και στρώνουμε στο κάτω μέρος της αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την βανιλέτα και το αλάτι.
Σε ένα άλλο, μεγαλύτερο μπωλ ανακατεύουμε μαζί το κρασί, το νερό, το λάδι και το ξύδι. Ρίχνουμε και το μείγμα του άλλου μπωλ και ανακατεύουμε ίσα για να ανακατευτούν καλά τα μείγματά μας. Δεν πρέπει να το παραανακατέψουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει στεγνή (περίπου 40-45 λεπτά).
Τώρα θα φτιάξουμε την επικάλυψη:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύουμε το κρασί με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρχίσει να βράζει. Το αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά και στη συνέχεια το τραβάμε μακριά από το ζεστό μάτι. Βάζουμε τα φρούτα σε ένα κατσαρολάκι και τα περιχύνουμε με το ζεστό κρασί. Αφήνουμε τα φρούτα στο ψυγείο να σταθούν για μισή ώρα (διατηρούνται μέχρι δύο ημέρες).
Κόβουμε το κέικ σε μερίδες και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Στη συνέχεια πάνω σε κάθε κομμάτι βάζουμε λίγα από τα φρούτα και ροζέτες σαντιγύ. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!