4 φλυτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 φλυτζάνι πετιμέζι
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο
1/2 φλυτζάνι σταφίδες
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
2 σφηνάκια κονιάκ
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια σόδα
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
Υλικά για το στόλισμα:
Σουσάμι
Ζάχαρη καστανή
Χτυπάμε πρώτα το πετιμέζι με το πορτοκάλι για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά και τις σταφίδες τις οποίες έχουμε μουλιάσει στο κονιάκ. Βάζουμε το κέικ σε ταψάκι Νο30 αφού έχουμε βάλει λάδι και αλεύρι. Τέλος το πασπαλίζουμε με 1-2 κουταλιές ζάχαρη καστανή και σουσάμι. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι στεγνό.
Τη συνταγή αυτή μας την έδωσε η φίλη μας Μαρία Π. Ευχαριστούμε πολύ Μαρία! 🙂