4 μεγάλα μήλα
500γρ. αλεύρι Φάριν Απ
400-450γρ. ζάχαρη
300γρ. βούτυρο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κρέμα γάλακτος
6 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Βανίλια
Κανέλα
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ και λίγη κανέλα. Καθαρίζουμε τα μήλα μας και κόβουμε τα 3 1/2 σε κυβάκια και το μισό σε λεπτές φετούλες. Τα ανακατεύουμε πασπαλίζοντάς τα με λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα και τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη.
Σε ένα βαθύ μπωλ χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε την βανίλια, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και ένα ένα τα αυγά. Αποσύρουμε το μίξερ και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις το μείγμα μας προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι. Σε μια βουτυρωμένη φόρμα ή ταψάκι ρίχνουμε λίγο μείγμα και πάνω του μοιράζουμε λίγα κυβάκια μήλου. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν το μείγμα και τα κυβάκια και πάνω πάνω στολίζουμε όμορφα
τις φετούλες του μήλου. Ψήνουμε σε ΜΗ προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα.