2 κούπες μήλα καθαρισμένα
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (375γρ.)
2 κούπες ζάχαρη (400γρ.)
1 βιτάμ
4 αυγά
1 κούπα καρύδια
1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
3-4 βανίλιες
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα και τον πυρήνα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα ανακατεύουμε με 1 κουταλιά ζάχαρη και 1 κουταλάκι κανέλα. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε την ζάχαρη με το βιτάμ και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, την βανίλια και ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε και το αλεύρι και τέλος τα καρύδια κομμένα. Ρίχνουμε λίγο από τη ζύμη του κέικ στη φόρμα μας και πάνω του ρίχνουμε μέρος από το μείγμα με τα μήλα. Επαναλαμβάνουμε φροντίζοντας να τελειώσουμε με τη ζύμη του κέικ. Ψήνουμε για περίπου μία ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Αν θέλουμε, όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.