3 μήλα
2 κυδώνια
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό αλεύρι (όσο πάρει)
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σόδα
1 φλιτζάνι κοπανισμένα καρύδια
Λίγη κανέλα
Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε φετούλες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μισό φλιτζάνι νερό μαζί με τα φρούτα. Δέκα λεπτά μετά την αρχή του βρασμού ρίχνουμε τη ζάχαρη, αφήνουμε για λίγο να βράσει και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Με το μπαστούνι κοπής (ή σε μούλτι) πολτοποιούμε τα φρούτα. Μετέπειτα προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και τη σόδα. Τέλος βάζουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μισή ώρα έως 3/4 της ώρας μέχρι να ροδίσει.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Κ., και την ευχαριστούμε πολύ.