2 κούπες λιωμένη κίτρινη κολοκύθα
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες αλεύρι
4 αυγά
2 κουταλάκια κανέλα τριμμένη
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για το γλάσο:
1/2 κούπα κριμ τσιζ
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
1 κουταλάκι γάλα
Σε ένα μπωλ χτυπάμε μαζί το λάδι, τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε τον πουρέ της κολοκύθας, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις προσθέτοντας το αλεύρι. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια αντικολλητική φόρμα ή ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι μας. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και πάμε να φτιάξουμε το γλάσο που θα καλύψει το κέικ κολοκύθας.
Αναμειγνύουμε το κριμ τσιζ και το βούτυρο ανακατεύοντάς τα με τις βανίλιες. Προσθέτουμε ανακατεύοντας και το γάλα καθώς και την ζάχαρη άχνη, φροντίζοντας να γίνει το γλάσο μας λείο.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ κολοκύθας ισόπαχα μόνο όταν το κέικ μας έχει κρυώσει εντελώς.