1 φαρίνα Γιώτης
1 βιτάμ
1 κουταλιά της σούπας αγνό βούτυρο (για άρωμα)
2 1/2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
1 1/2 κούπα γάλα
1 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο (και τα δύο), ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα, την τριμμένη καρύδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες χτυπώντας τα με το μίξερ ελαφρά. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ ή ένα μικρό στρογγυλό αντικολλητικό ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα. Όταν βεβαιωθούμε ότι το κέικ μας έχει κρυώσει εντελώς, το βγάζουμε από τη φόρμα και το βάζουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντάς το, εάν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Εύη Λεοντίου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!