2 κούπες αλεύρι + λίγο ακόμη
1 3/4 κούπας ζάχαρη
2 κούπες φράουλες
1/2 κούπα λάδι
3 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
Λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή ένα εργαλείο για πουρέ. Σε ένα μεγαλούτσικο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο, μικρότερο μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε μετά το λάδι και τις πολτοποιημένες φράουλες, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος με το αλεύρι και μέσα του ρίχνουμε το υγρό μείγμα με τις φράουλες και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για μία περίπου ώρα. Αφήνουμε το κέικ φράουλας να κρυώσει στη φόρμα του και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες. Καλή απόλαυση!