3 ποτήρια καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι πορτοκαλάδα
2 ποτήρια ζάχαρη
3 αυγά
3 τριμμένα πουράκια
1 βανίλια
3 ποτήρια αλεύρι μαλακό
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι κονιάκ
5 φράουλες πλυμένες
Υλικά για το γαρνίρισμα:
12 φράουλες για γαρνίρισμα
2 σοκολάτες κουβερτούρα
Λίγο Βιτάμ
Λίγο γάλα
Σε μια λεκάνη ρίχνω το καλαμποκέλαιο και ανακατεύοντας με το αναδευτήρι ρίχνω σιγά σιγά τη πορτοκαλάδα. Ρίχνω τη ζάχαρη. Ρίχνω τα αυγά, αφού σ’ ένα πιάτο τα έχω κτυπήσει με το πιρούνι. Τρίβω με το χέρι τα πουράκια, ρίχνω τη βανίλια και το κονιάκ. Κόβω τις φράουλες μικρά μικρά κομματάκια και τα ρίχνω. Αφού κοσκινίσω το αλεύρι ρίχνω το μπέικιν και λίγο λίγο το ρίχνω στο μίγμα. Ανακατεύοντας γίνεται όλο ένα μίγμα παχύρρευστο έτοιμο για τοποθέτηση στη φόρμα που προηγουμένως έχω αλευρώσει. Το βάζω στο φούρνο στη μεσαία θέση, εκεί που ψήνουμε τα κέικ, στους 160-170 βαθμούς μέχρι να ψηθεί. Το δοκιμάζουμε με το μαχαίρι. Το βγάζουμε από το φούρνο.
Όταν βγει το κέικ αρχίζω να ετοιμάζω τη σοκολάτα ρίχνοντας 1 κουταλίτσα Βιτάμ και λίγο γάλα, μέχρις να διαλυθεί και να γίνει παχύρρευστη. Όταν κρυώσει το κέικ περιχύνω με τη σοκολάτα και βάζω επάνω διάσπαρτα ολόκληρες τις φράουλες. Έτοιμο πλέον το αφήνουμε να κρυώσει και μετά… το δοκιμάζουμε κόβοντας ένα κομμάτι!
Καλή επιτυχία λοιπόν για μια ακόμη νόστιμη λιχουδιά, την ώρα του πρωινού ή την ώρα του καφέ τ’ απόγευμα.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε το Νυχτολούλουδο, το οποίο και ευχαριστούμε πολύ!