2 3/4 κούπας αλεύρι
2/3 κούπας βούτυρο
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 2/3 κούπας ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Υλικά για την επικάλυψη:
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια (ή αμύγδαλα ή φουντούκια ή λίγο από όλα)
1/3 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο και το αφήνουμε εκτός εστίας. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου και χτυπάμε ξανά. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με το μείγμα του αλευριού. Βουτυρώνουμε μια φόρμα ή ένα ταψί 25×35 εκατοστών περίπου και αδειάζουμε το μείγμα για το κέικ μέσα του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 3/4 της ώρας μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι μας.
Αμέσως μόλις βγει από το φούρνο το κέικ μας φτιάχνουμε την επικάλυψη (πρέπει να είναι πολύ ζεστό το κέικ). Ρίχνουμε όλα τα υλικά για την επικάλυψη μέσα σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε καλά. Επικαλύπτουμε το κέικ μας με το μείγμα αυτό στρώνοντάς το προσεκτικά να πάει παντού. Ανεβάζουμε τη σχάρα του φούρνου και βάζουμε το κέικ ξανά μέσα (να απέχει το πολύ δέκα πόντους από την πάνω αντίσταση) και ψήνουμε για πέντε περίπου λεπτά. Βγάζουμε ξανά το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.