1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
5 αυγά
1 βανίλια
1 ποτηράκι κονιάκ
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 ποτήρια αλεύρι
1 σακουλάκι καρύδα
1/2 ποτήρι γάλα
Υλικά για το σιρόπι:
2 φλιτζάνες ζάχαρη
4 φλιτζάνες νερό
Φλούδα λεμονιού
Βράζω τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει. Εν τω μεταξύ ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν σε ένα μπολ. Σε μια λεκάνη ανακατεύω ζάχαρη, λάδι, ένα-ένα τα αυγά, βανίλια και κονιάκ. Κατόπιν ρίχνω το αλεύρι με το μπέικιν που ήταν στο μπολ εναλλάξ με το γάλα και ανακατεύω. Τέλος ρίχνω και το μισό σακουλάκι καρύδα. Το ψήνω σε μέτριο φούρνο. Μόλις ψηθεί το περιχύνω με το σιρόπι κρύο. Καλύπτω με την υπόλοιπη καρύδα και σερβίρω.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!