Υλικά:
1 φάριν απ
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
250ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
1/2 κούπα σταφίδες
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη καλά. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τον χυμό πορτοκαλιού. Σε ένα μπωλ βάζουμε το 1/4 από το αλεύρι και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά. Στο δοχείο ανάμειξης με το λάδι προσθέτουμε τα 3/4 του αλευριού, ανακατεύουμε καλά και τέλος βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι με τις σταφίδες και ανακατεύουμε ξανά. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε φόρμα σιλικόνης για κέικ ή σε ελαφρά λαδωμένη και αλευρωμένη συμβατική φόρμα.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.