1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα βούτυρο
250 γρ. θρυμματισμένο χαλβά βανίλιας
250 γρ. χαλβά κομμένο σε κύβους
1/5 κούπας γάλα
4 αυγά
Λίγη βανίλια
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το χαλβά που θρυμματίσαμε με τα χέρια, τα αυγά και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ. Χτυπάμε άλλα 3 λεπτά και σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε τον χαλβά σε κύβους και τον ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Βάζουμε το κέικ σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Όταν ψηθεί το βγάζουμε πάνω σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και αραιώνουμε με την κρέμα γάλακτος. Μόλις κρυώσει το κέικ, το γαρνίρουμε.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε ένας επισκέπτης της Ματιάς, και τον ευχαριστούμε πολύ.