2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα λάδι
180γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2/3 κούπας χυμό μανταρινιού
1/2 κούπας ξύσμα μανταρινιού
2 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για το γλάσο:
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές ξύσμα μανταρινιού
Λίγες κουταλιές χυμό μανταρινιού (περασμένο από το σουρωτήρι)
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι να ασπρίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού, το χυμό και το αλάτι. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τα χτυπάμε. Ανακατεύουμε και το γιαούρτι και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά με το κουτάλι το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου, μέχρι η φουρκέτα ή το μαχαίρι να βγαίνουν στεγνά.
Όσο περιμένουμε το κέικ να γίνει θα φτιάξουμε το γλάσο μανταρινιού: Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μικρό μπωλ και προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό του μανταρινιού μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Προσθέτουμε και το ξύσμα του μανταρινιού και ανακατεύουμε καλά.
Όταν το κέικ μας είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε και του απλώνουμε το γλάσο όσο είναι ακόμη ζεστό.