1 κούπα καρπούζι καθαρισμένο χωρίς κουκούτσια, πολτοποιημένο
2 κούπες αλεύρι + λίγο ακόμη
125γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (μισό πακέτο) + λίγο ακόμη
3/4 κούπας ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα μαύρες σταφίδες
Λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Βάζουμε σε ένα μπωλάκι τις σταφίδες και μία κουταλιά αλεύρι και τις ανακατεύουμε να αλευρωθούν. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτουμε και τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε και το καρπούζι. Αν χρησιμοποιήσουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής το προσθέτουμε κι αυτό (περίπου ένα κουταλάκι). Προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. Προσθέτουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα μας στην φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για μία ώρα περίπου. Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε σπιτικό κέικ καρπούζι!
Συμβουλή: Έχετε πολύ καρπούζι και θέλετε να το χρησιμοποιήσετε; Τα πράγματα είναι απλά! Εκτός από την λύση της διπλής δόσης (έτσι κι αλλιώς γίνεται ανάρπαστο) μπορείτε να κάνετε το εξής: Σε μια κατσαρόλα βάλτε το επιπλέον καρπούζι και βράστε το σε μέτρια φωτιά μέχρι ο όγκος του να μειωθεί σε ένα ή δύο κούπες (ή όσες δόσεις θέλετε να κάνετε). Σαν αποτέλεσμα θα έχετε ακόμη πιο πλούσια καρπουζένια γεύση! Πριν το χρησιμοποιήσετε όμως αφήστε το να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Καλή απόλαυση!