250 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. χυμό μανταρίνι
250 γρ. καρότο τριμμένο
2 βανίλιες
200 γρ. αλεύρι Φαριν-απ (όσο πάρει)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα
Κτυπάω σε ένα μπωλ το λάδι με τη ζάχαρη και το χυμό. Προσθέτω το καρότο. Στη συνέχεια προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Αφού ανακατευθούν απαλά και γίνουν ένα μίγμα το ρίχνω μέσα σε μία φόρμα την οποία έχω λαδώσει. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Αντί για μανταρίνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό πορτοκάλι με το ξύσμα του. Το καρότο αντικαθιστά περισσότερη ζάχαρη που την αποφεύγουμε.
Ας δοκιμάσουμε μία παραλλαγή της, προσθέτοντας σοκολάτα (σε κομματάκια ή λιωμένη σε μπεν-μαρί).
Καλή επιτυχία!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Ορφέας και τον ευχαριστούμε πολύ.
Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!