2 κούπες τριμμένο καρότο
1 φλιτζάνι καρύδια
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι λάδι ή μαργαρίνη
3 αυγά
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια κανέλα
2 κουταλάκια τζίντζερ (σκόνη)
Σε ένα μπωλ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για αρκετά λεπτά στο μίξερ. Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τη σόδα σε ένα μπωλάκι και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά. Ρίχνουμε το λάδι, κοσκινισμένο το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλα προσθέτοντας την κανέλα, το τζίντζερ, τα καρύδια κομμένα σε κομματάκια και το καρότο. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα ή ένα ταψί, αδειάζουμε το μείγμα του κέικ μέσα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το κέικ καρότου μέχρι μέσα (κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι).