1 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κρεμόριο
4 αυγά
4 κουταλιές σούπας σοκολάτα τρούφα ή 2 σοκολάτες γάλακτος
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Δουλεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα κρύο (αφού πρώτα έχουμε διαλύσει μέσα την σόδα και το κρεμόριο), τα αυγά και τελευταίο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ενιαίο. Ξεχωρίζουμε από το μείγμα ένα μέρος του και αφού λιώσουμε σε ξεχωριστό κατσαρολάκι τις σοκολάτες με λίγο γάλα, το ανακατεύουμε και φτιάχνουμε έτσι ένα σοκολατένιο μείγμα. Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα, πρώτο το άσπρο μείγμα, μετά το σοκολατένιο και πάλι το άσπρο. Ψήνουμε για 60 με 70 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα και την ευχαριστούμε πολύ.