1 κιλό μπακαλιάρο βρασμένο και ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κιλό πατάτα βραστή πολτοποιημένη με το εξάρτημα του πουρέ
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι (τσάι) αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2 φλιτζάνι (τσάι) κορν φλάουρ
Τριμμένη φρυγανιά
Ροδίζουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά στο λάδι, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο στο ίδιο τηγάνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, τα αυγά, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και πλάθουμε τους κεφτέδες.
Βουτάμε τους κεφτέδες στη φρυγανιά. Τους τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα πασπαλισμένο με λάδι. Πασπαλίζουμε λάδι και από επάνω στους κεφτέδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.