Μισό κιλό κιμάς χοιρινός
Ένα τέταρτο πράσα ψιλοκομμένα
Ψίχουλα ψωμιού
1 ξυνόμηλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια φουντούκια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε δύο κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τα πράσα και τα φουντούκια για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλίτσες και τις βάζουμε σε λαδωμένη κόλλα για τον φούρνο. Αλείφουμε τις μπαλίτσες με το υπόλοιπο λάδι και τις ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Σάκης Πανταζόπουλος, και τον ευχαριστούμε πολύ.