Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
200γρ. φακές κόκκινες ή κανονικές
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι όσο πάρει
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
1 κ.γ. κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Σπορέλαιο
Σάλτσα άγριου σκόρδου
Βράζουμε τις φακές μας με σκέτο μπόλικο νεράκι και όταν μαγειρευτούν τις σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τις φακές. Από το μπλέντερ περνάμε το σκόρδο και το κρεμμύδι απαλά, και τα προσθέτουμε στο μπωλ. Ρίχνουμε επίσης μπούκοβο, πάπρικα, κύμινο, πιπέρι, αλάτι, μπέικιν, αλεύρι και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι έχουμε βάλει το λάδι μας να κάψει. Πλάθουμε τους φακοκεφτέδες μας και τους τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές. Όταν τηγανιστούν τους αποσύρουμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το πολύ λάδι. Σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με λίγη σάλτσα άγριου σκόρδου, που την έχουμε φτιάξει λιώνοντας στο μπλέντερ άγρια σκόρδα μαζί με ελαιόλαδο.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!