1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/4 κιλού κιμά χοιρινό
100γρ. ψωμί ξερό χωρίς κόρα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 αυγό
6 κουταλιές γάλα
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Υλικά για τη σάλτσα:
150ml κρέμα γάλακτος
150ml ζωμό βοδινού
150ml ζωμό λαχανικών
40γρ. βούτυρο
40γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια σόγια σως
1 κουταλάκι μουστάρδα dijon
Σε ένα μπωλ ζυμώνουμε μαζί τα δύο είδη κιμά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε ξανά. Πλάθουμε την ζύμη σε κεφτεδάκια που αραδιάζουμε σε μικρό ταψί. Όταν τα πλάσουμε όλα, σκεπάζουμε το ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για δύο ώρες έτσι ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους κατά το ψήσιμο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια φωτιά και μέσα τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα. Όταν πάρουν όλα τα κεφτεδάκια ΙΚΕΑ χρώμα, τότε τα τοποθετούμε σε ταψί, τα σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Τώρα θα φτιάξουμε τη σάλτσα. Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε και τους δύο ζωμούς και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον σόγια σως, την μουστάρδα και τέλος την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Τα κεφτεδάκια με την μοναδική συνταγή ΙΚΕΑ είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε! Εάν θέλουμε συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή σαλάτα.