1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 – 5 αυγά
3 μέτρια κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Δυόσμος
1 ποτήρι του νερού φρυγανιά τριμμένη
1/2 ποτήρι του κρασιού ξύδι
1/2 κουταλάκι σόδα
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Περνάμε το σκόρδο από το ειδικό μηχάνημα ώστε να πολτοποιηθεί. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας και αφήνουμε το μείγμα μια ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν πλάθουμε τα κεφτεδάκια αλείφοντας τακτικά τα χέρια μας με λάδι ώστε τα κεφτεδάκια να αποκτήσουν λεία επιφάνεια. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε αρκετό λάδι και τηγανίζουμε μέσα τα κεφτεδάκια μας. Έτσι δεν χάνουν το όμορφο στρογγυλό τους σχήμα και είναι πιο ευπαρουσίαστα!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Ν. και την ευχαριστούμε πολύ.