750γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ει δυνατόν από μοσχάρι βιολογικής εκτροφής)
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κομμάτι τζίντζερ (μεγέθους περίπου όσο ο αντίχειρας μας)
Λίγο πιπέρι καγιέν
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγη κανέλα
Αφαιρούμε και πετάμε μια λεπτή στρώση από την φλούδα του τζίντζερ. Το καθαρό πλέον κομμάτι το τρίβουμε στον τρίφτη του τυριού. Από τον τρίφτη περνάμε επίσης το κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου. Ζυμώνουμε τον κιμά μας, καλά, με τα προηγούμενα υλικά καθώς και με τα καρυκεύματα (σε ποσότητες της αρεσκείας μας). Έχουμε υπόψιν ότι το τζίντζερ έχει έντονη γεύση γι’ αυτό δεν το παρακάνουμε με τα μπαχαρικά. Πλάθουμε το μίγμα μας σε κεφτεδάκια.
Ετοιμάζουμε στον ατμομάγειρα δύο ορόφους και μοιράζουμε σε αυτούς τα κεφτεδάκια μας. Αφήνουμε ικανά κενά μεταξύ τους για να ψηθούν ομοιόμορφα. Ανάβουμε τον ατμομάγειρα και μετά από 20 λεπτά τα κεφτεδάκια στον ατμό είναι ψημένα, υγιεινά και πεντανόστιμα!
Σημ: Δεν προσθέτουμε καθόλου αλάτι στο φαγητό μας. Υγιεινή διατροφή δεν είπαμε; Δεν θα σας λήψει πάντως στην γεύση. Το τζίντζερ κάνει θαύματα και σε αυτόν τον τομέα, πέραν των θαυμάτων που κάνουν οι θρεπτικές ουσίες που περιέχει. Καλή όρεξη!