500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
500γρ. κρεμμύδια
500γρ. μελιτζάνες φλάσκες
100γρ. λάδι
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλάκια δυόσμο ή βασιλικό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνες. Βράζουμε και στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά τα ξεφλουδισμένα λαχανικά. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε για 15 περίπου λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων σκεπασμένα με μεμβράνη ή το ειδικό καπάκι.
Ψιλοκόβουμε τα μισοψημένα κρεμμύδια και μελιτζάνες στο μούλτι, τα βάζουμε σε μεγάλο μπωλ ανάμειξης και τους προσθέτουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Βάζουμε για μία ώρα το μείγμα του κιμά στο ψυγείο.
Βγάζουμε το μείγμα, το πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε πάρα πολύ καλά. Τηγανίζουμε σε καυτό άφθονο λάδι και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το επιπλέον λάδι και τα απολαμβάνουμε!