1 Kg κιμάς μόσχου
Ψίχα ψωμιού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 – 2 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
Ρίγανη
Βασιλικός
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για την σάλτσα:
1/4 φλιτζανιού αλεύρι
1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο
2 φλιτζάνια γάλα
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Πάπρικα
Για να φτιάξετε τα κεφτεδάκια, ανακατεύετε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθετε σε μικρά μπαλάκια. Τα τηγανίζετε και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Με τα υλικά για τη σάλτσα φτιάχνετε μια αραιή μπεσαμέλ και προσθέτετε στο τέλος το τυρί και την πάπρικα. Τοποθετείτε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψάκι και περιχύνετε με τη σάλτσα τυριού.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα και την ευχαριστούμε πολύ.