750γρ. κιμά γαλοπούλας
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
Λίγο φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο
Ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Υλικά για τη σάλτσα:
750γρ. ώριμες ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 καυτερή πιπεριά
4 κουταλιές κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά γαλοπούλας και τον ζυμώνουμε προσθέτοντας όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, εκτός φυσικά από το αλεύρι και το ελαιόλαδο για το τηγάνισμα. Όταν ανακατευτούν καλά τα υλικά μας πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές τους για δέκα περίπου λεπτά συνολικά.
Όταν τηγανιστούν όλα τα κεφτεδάκια γαλοπούλας βάζουμε στο λάδι (εάν είναι υπερβολικά πολύ απορρίπτουμε ένα μέρος του) την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και την καυτερή και το σκόρδο πολτοποιημένα, το κρασί και τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες χοντροκομμένες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε και τους κεφτέδες γαλοπούλας και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί η ντομάτα αλλά όχι να μαγειρευτεί. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και τα κεφτεδάκια γαλοπούλας είναι έτοιμα!
Τρώγονται μετά μανίας μόνα τους ή συνοδεύοντας ζυμαρικά ή ρύζι, πασπαλισμένα με τυρί ή σκέτα.