για 2-4 άτομα
1 κούπα φακές
3/4 κούπας βρώμη κομμένη στο μπλέντερ
1/4 ψωμί μπαγιάτικο
Ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ψιλοκομμένο καρότο
Λίγο μαϊντανό, βασιλικό και ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Βράζουμε τις φακές στο νερό μέχρι να μαλακώσουν (όχι όμως να διαλύονται) και τις σουρώνουμε. Τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά το κρεμμύδι και τα καρότα στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά. Προσθέτουμε τις φακές, τη βρώμη, το κρεμμύδι με τα καρότα, τον μαϊντανό, τον βασιλικό (ή τον δυόσμο), τη ρίγανη και στη συνέχεια λίγο πιπέρι και αλάτι και ζυμώνουμε το μείγμα πλάθοντάς το σε κεφτεδάκια ή μπιφτέκια.
Τα κεφτεδάκια τα τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά και τα μπιφτέκια τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Χρήστου Γεωργιάδη “Ο επαναστάτης της φακής” Δείτε τις εντυπώσεις μας από την ανάγνωση του βιβλίου κάνοντας κλικ εδώ.