1 1/2 κούπα γάλα (πλήρες)
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
200γρ. σοκολάτα ΙΟΝ κουβερτούρα με 72% κακάο
2 κουταλάκια άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι σκόνη καφέ εσπρέσο στιγμής
Λίγη σαντιγύ για το σερβίρισμα
Κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά μικρά κομμάτια και κρατάμε λίγα από τα κομματάκια αυτά στην άκρη για να πασπαλίσουμε στο τέλος το ρόφημά μας.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε καλά το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τον καφέ εσπρέσο και την άχνη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε μέχρι να εμφανιστούν μικρές φυσαλίδες στα τοιχώματα του σκεύους μας. Προσοχή, το μείγμα μας δεν πρέπει να βράσει. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα του τα κομμάτια της σοκολάτας μέχρι να λιώσουν εντελώς. Σερβίρουμε σε κούπες και στολίζουμε με ροζέτα ή κουταλιά σαντιγύ. Πασπαλίζουμε με την σοκολάτα που έχουμε κρατήσει και το ρόφημά μας είναι έτοιμο! Ένα ζεστό και απολαυστικό ρόφημα που τον πρώτο λόγο έχει η σοκολάτα. Απολαύστε το!