Υλικά:
700γρ. κιμά χοιρινό
1 καυτερή πιπεριά
1 σκόρδο φρέσκο
4 σκελίδες σκόρδο
1 κομμάτι τζίντζερ (όσο ο αντίχειρας μας)
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Κόκκινο πιπέρι καυτερό
Πιπέρι καγιέν
Μοσχοκάρυδο
Κανέλα
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο σκόρδο και την καυτερή πιπεριά (αν είναι κοντή βάζουμε 2-3). Καθαρίζουμε τις σκελίδες του ξερού σκόρδου και τις ψιλοκόβουμε. Ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ και το περνάμε από τον τρίφτη του τυριού. Ζυμώνουμε όλα τα προηγούμενα μαζί με τον κιμά, προσθέτοντας τα μπαχαρικά και το ξύδι μας. Πλάθουμε μικρά ισομεγέθη κεφτεδάκια και τα ψήνουμε στον ατμομάγειρα για μισή ώρα περίπου.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.