4-6 μεγάλα καβούρια
4 κουταλιές μαγιονέζα
2 κουταλάκια κάπαρη τουρσί
3 αγγουράκια τουρσί
1 αυγό βραστό
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλιά μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο
Αλάτι
Σε μια κατσαρόλα με βραστό και αλατισμένο νερό βουτάμε για 1-2 λεπτά τα καβούρια μας. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το κάτω μέρος τους και αφαιρούμε τους πνεύμονες προσεκτικά και τους πετάμε. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το “ψαχνό” του καβουριού και τα αυγά (εάν υπάρχουν). Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε την κάπαρη και τα αγγουράκια, το αυγό και τον μαϊντανό. Στο μπωλ με το κρέας του καβουριού προσθέτουμε τα τουρσιά, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το αυγό και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια γεμίζουμε το κάθε κέλυφος καβουριού με τη γέμιση που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαίντανό ή το κόλιανδρο. Τα γεμιστά καβούρια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!