1 αρνί ή κατσίκι
Λίγο σιμιγδάλι ψιλό ή τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Λεμόνια
Παίρνουμε το κατσίκι και το πλένουμε καλά έτσι ώστε να φύγουν όλες οι τρίχες που έχει. Φτιάχνουμε ένα μείγμα από αλάτι και πιπέρι σε ένα μπωλάκι και με αυτό αλείφουμε με το χέρι μας εσωτερικά και εξωτερικά το κατσίκι. Σουβλίζουμε πάνω σε μεγάλο τραπέζι το κατσίκι από πίσω προς το κεφάλι κρατώντας σταθερά. Δένουμε με σύρμα ή με το ειδικό σίδερο την ράχη και την μέση του κατσικιού έτσι ώστε να μην καμπουριάσει όταν ψήνεται. Ράβουμε με σύρμα ή δυνατή κλωστή την κοιλιά και δένουμε την άκρη των ποδιών στη σούβλα. Πριν ξεκινήσουμε το ψήσιμο αφαιρούμε την μπόλια (εξωτερικό λίπος του κατσικιού) και με αυτήν φτιάχνουμε ένα ιδιότυπο πινέλο με το οποίο θα αλείφουμε το κατσίκι μας με λαδολέμονο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Όταν ενώ ψήνεται το κατσίκι μας, αρχίσει και στάζει πολύ λίπος το πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι ή την τριμμένη φρυγανιά μας. Έτσι αποκτά μια τραγανή κρούστα η πέτσα του. Αν θέλουμε να μην είναι πολύ παχύ το κρέας μας, όταν αρχίσει να στάζει του τρυπάμε την κοιλιά σε πέντε – έξι μεριές με ένα πιρούνι ώστε να φύγει έξω όλο το λίπος. Αυτό το κάνει πιο ελαφρύ αλλά λίγο στεγνό.