1/2 κατσίκι από τη μέση προς το λαιμό (περίπου 4 κιλά)
1 συκωταριά
350γρ. ρύζι Καρολίνα
300γρ. βιτάμ
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
4 κλωναράκια δεντρολίβανο
3 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 νεροπότηρο λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και όταν αρχίσει και κοχλάζει ζεματάμε μέσα τη συκωταριά μας και κατόπιν την ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 200γρ. βιτάμ και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε σε αυτά την ψιλοκομμένη συκωταριά, τον άνηθο, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε: το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την κανέλα, 3 – 4 ποτήρια νερό και τα μισοβράζουμε. Σε μια γάστρα βάζουμε το κατσίκι μας και το αλείφουμε μέσα έξω με λίγο κρασί και κατόπιν με το υπόλοιπο βιτάμ που μας έχει μείνει λιωμένο. Γεμίζουμε το κατσίκι με τη γέμιση και αν έχουμε την μπόλια του την τυλίγουμε γύρω – γύρω. Σκεπάζουμε τη γάστρα και το ψήνουμε για 3 ώρες στους 180 βαθμούς. Εάν δεν έχουμε γάστρα βάζουμε το κατσικάκι σε ταψί, προσθέτουμε δυο ποτήρια νερό και το τυλίγουμε καλά με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 2 1/2 ώρες στους 180 βαθμούς ελέγχοντάς το την τελευταία μισή ώρα έτσι ώστε αν δεν έχει ροδοκοκκινίσει να του αφαιρέσουμε την λαδόκολλα και να συνεχίσει το ψήσιμο χωρίς αυτήν.