1 1/2 – 2 κιλά κατσίκι ψαχνό ξεκοκαλισμένο
1 κιλό μελιτζάνες
2 κιλά πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά
2 – 3 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες
1 κουτάκι μπύρα
1/2 κιλό σκληροτύρι τριμμένο και 1/4 για τη γαρνιτούρα
2 φλυτζάνια γάλα
Βιτάμ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα. Μόλις βράσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα μπωλ με το μπαστούνι κοπής προσθέτοντας το γάλα και το τυρί μέχρι να γίνει ένας αφράτος πουρές. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις αλατίζουμε αφήνοντάς τες σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά. Καθώς περιμένουμε να στραγγίξουν βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα καθώς και το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια. Αφού τσιγαριστεί το κρέας από όλες τις πλευρές το σβήνουμε με την μπύρα και προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να τραβήξει τα πολλά υγρά. Στη συνέχεια πάλι σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μας. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τις μελιτζάνες έτσι ώστε να το καλύψουν εντελώς. Από πάνω στρώνουμε το μείγμα του κρέατος και τέλος τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα έως ότου ροδίσει.