1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
1/2 κιλό ανθότυρο
2 αυγά
6 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές κανέλα (τριμμένη)
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
Υλικά για το πασπάλισμα:
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα
Σ’ ένα μπωλ τρίβουμε το ανθότυρο, ρίχνουμε την άχνη, την κανέλα και τα αυγά. Γίνεται ένα μίγμα σφιχτό. Τα φύλλα τα κόβουμε σε λωρίδες, 3-4 ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε. Φύλλο, φύλλο το αλείφουμε με καλαμποκέλαιο και βάζουμε ένα κουταλάκι από το μίγμα μας. Το τυλίγουμε ή ρολλό ή το κάνουμε τριγωνάκια.
Στο τηγάνι ρίχνουμε καλαμποκέλαιο και τηγανίζουμε σιγά -σιγά να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν και τα βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι. Μετά τα παίρνουμε τα βάζουμε σε πιατέλες και πασπαλίζουμε με άχνη από πάνω, όπως τους κουραμπιέδες, ρίχνοντας και λίγη κανέλα.
Ένα όμορφο γλυκούλι της στιγμής… απ’ το τετράδιο της μαμάς μου! Καλή επιτυχία!
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε το Νυχτολούλουδο, το οποίο και ευχαριστούμε πολύ!